Dato : 17. October 2018 Kl. 05:13
Log ind
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 3
Brugere online: 0
Info

:: Tryk her og blive medlem af vores Facebook gruppe ::


:: Tryk her og følge os på Twitterr :::: Tryk her for at se alle vores videoerReklameblok
© BPLN.DK

© ALARM 112 DANMARK

© Dafor

Brandstation : Aalborg Lufthavns Brandvæsen
I Aalborgs lufthavn er der, lige som andre lufthavne, et Brandvæsen. Døgnet rundt holder 1 + 6, vagt på stationen. For at kunne komme ind, skal have en særlig tilladelse, da stationen er på militært område, men også fordi at få meter fra stationen ligger Jægerkorpset. Alarm 112 Danmark fik lov, efter et større sikkerhedstjek og aftalt tid, at komme ind og kigge.

Brandstationens mandskab består af militær personer, som kan rykke ud på under 30 sekunder, med de 2 første Chrash-tendere. Her efter kan man tilkalde mandskab udefra, som kan betjene Chrash-tendere. Når de ikke øver eller rykker ud, betjener en mand det der hedder en ” mågejager ” . En bil udstyret med jagtgevær, sådan at de kan skyde måger, jage dem væk, eller andre dyr der kan være i vejen for den almindelige flytrafik. Stationens bemanding står også for snerydning af landingsbaner.

Info om Chrash-tendere

En Chrash-tendere en særlig brandbil, der anvendes i lufthavne primært til indsats ved flystyrt. Køretøjet medbringer store mængder vand og skumvæske, har kraftige undervognsdyser og op til flere vandkanoner. Herudover er den udstyret med en kraftig motor, så den kan foretage hurtig acceleration. Princippet er, at en række Chrash-tendere på afstand skal kunne slukke en brand i en flyvemaskine, samt udstrømmende flybrændstof. Mange steder er tommelfingerreglen at et nedstyrtet fly skal kunne dækkes med skum inden for 90 sekunder. Efterhånden er man også begyndt at lade disse køretøjer løse mere "almindelige" opgaver, hvis der opstår brand i en bygning på lufthavnens område. Der ud over har den 4 færdiggørings sæt.

På stationen har de : 4 Chrash-tendere, 1 mågejager, 1 indsatsledervogn, 1 snerydder, 1 ATV og samt en lysgiraf.

Vi takker for kigget…

Vi har fået lov til at ligger billederne op …

Fotografer
Bjørn Nielsen Leder
Christian C Fotograf
Kim Fotograf
Rune Fotograf
Ulf Fotograf
Christian N Fotograf
Dorthe Fotograf
Anita Fotograf
Viktor Fotograf
Jesper V Fotograf
Michael V Fotograf
Mikkel Fotograf
Frank Fotograf
Robert Fotograf